Rottne_F13_Skogsmaskin_Skotare_Traktorcity

Rottne

Helsvensk kvalité med inspiration från verkligheten.

Rottne – first in forest

Upptäck Rottne’s professionella skotare och skördare. Rottne erbjuder en skotarserie av högsta kvalitet tillverkad i Sverige, med den senaste tekniken. Från den smidiga F10E till den kraftfulla F20E, täcker Rottnes skotarserie alla behov på marknaden, från lättare gallring till tuff slutavverkning. Stabilitet och kraft är gemensamma nämnare för alla skotare från Rottne.

Utforska även skördarna från Rottne, utrustade med unik teknik för effektiv gallring och slutavverkning. Med en lång erfarenhet av service och försäljning av Rottne sedan 1970-talet, kan vi våra maskiner in i minsta detalj!

Skotare_Rottne_F15_Skogsmaskin_Timmer

 

Rottne i Norrbotten, men allt började i Småland

När smålänningen Börje Karlsson hjälpte sin pappa med skogsbruket i Rottne, Småland i mitten av förra seklet, ledsnade han på att bära tunga stockar för hand. Viljan att effektivisera skogsbruket ledde till konstruktionen av en primitiv men dock fungerande kran. Resten är historia.

Rottne är fortfarande en helsvensk produkt i både innovation och produktion (som sker i två Svenska fabriker i Småland och Lappland). Rottne har under hela den långa resa som varat fram till idag, legat i framkant vad gäller innovationer och effektivisering. Idag har man ett komplett modellprogram med både skotare och skördare i varierande storleksklasser.

De i dubbel bemärkelse gul-blåa maskinerna erbjuder kvalité, driftsäkerhet och ett väl genomtänkt serviceprogram som gör komponentbyten enklare och snabbare. Allt för att minska ståtiden vid såväl rutinservice som vid eventuella haverier.

Ett exempel på Rottnes utvecklings- och tekniktänk är kommunikationssystemet Rottne Connect som introducerades 2017. Detta ger dig som entreprenör full kolla på alla dina maskiners aktuella status i realtid, vilket självklart underlättar planering och ger bättre möjligheter till att ligga steget före.

Rottnes maskiner levereras idag med idel så kallade steg-V-motorer vilka uppfyller EU:s krav för dieselmotorer. Dessa kan även drivas på 100% HVO, biodiesel.

Verkar du i Norrbotten och är i behov av service eller produkter från Rottne? Hör av dig, vi ser fram emot din kontakt!

Klicka här för att komma till Rottnes egna webb (extern länk)

RottneH11D_Skogsmaskin_Skordare_Traktorcity_Pitea