Skotare_Rottne_F15_Skogsmaskin_Timmer_maskin_Traktorcity

Rottne demomaskin

Är du intresserad av att provköra Rottne?

Vi har en Rottne F15 Skotare som vi har som demomaskin som vi kan erbjuda provkörning på. Rottne F15E är en kraftfull skotare med 15 tons lastkapacitet. Skotaren lämpar sig väl för både grövre gallring och slutavverkning. Rottne har 67 års erfarenhet av skogsmaskinstillverkning och man har tillverkat över 7000 skotare och skördare.

 

Rottne F15E med robust ramkonstruktion

Rottne F15E är en skotare som har en robust ramkonstruktion med kraftig midjeled och integrerat midjelås. Drivlinan har en stark dieselmotor på 220 hästkrafter och konventionell hydrostattransmission med hög dragkraft som säkerställer att skotaren tar sig fram i stenig och brant terräng. Portalboggier och en vagnsram, som är något konisk från boggin och framåt, ger en bra markfrigång. Utrustas Rottne F15E med boggilyft blir den mer flexibel i olika situationer.

Frontgrind och första banken är hydrauliskt flyttbara och övriga lastbankar, som är skruvade mot ramen, kan flyttas i olika lägen längs ramen. Skotaren kan alternativt utrustas med breddbara lastbankar (Wide Load) och hydrauliska stöttor vilket ökar lastarean från 4,8 m2 till 5,7 m2.

Skotare_Rottne_F15_Skogsmaskin_Timmer

Kran med lång räckvidd

Skotarkranen, RK125, arbetar snabbt med bra rörelsegeometri och hög lyftkraft. Den har en räckvidd på 8,4 meter med enkelt utskjut eller 10 meter med dubbelteleskop. Samtliga kranalternativ har skyddad slangföring mellan kranspets och grip – vilket gäller för samtliga våra skotare. Kranspetsstyrning Rottne RCA (Rottne Crane Assistance) finns som tillval.

Rottne_F15E_Skotare_Skogsmaskin_Demomaskin

 

Välkommen till oss på Traktorcity!

Traktorcity Piteå är en etablerad aktör inom försäljning och service av maskiner. Vi är stolta över vår serviceavdelning som effektivt hanterar reparationer och underhåll för alla de varumärken vi säljer. Vårt sortiment inkluderar produkter från välkända märken som Rottne, Develon, Case Construction, New Holland Husqvarna, Arctic Cat och Husqvarna e-bikes.