Pressrelease

Traktorcity levererar robotgräsklippare till Piteå Golfklubb

Robotarna tar över på Piteå Golfklubb

På Piteå GK står robotarna redo att ta över all klippning av fairway och semiruff på klubbens 18-hålsbana. Bättre bankvalitet, lägre kostnader och mindre miljöpåverkan är bara några fördelarna när Piteå GK nu tar steget in i framtiden och robotiserar stora delar av sin anläggning.

Piteå_Golfklubb_ Klipper_golfbana_med_robotgräsklippare
Lagom till säsongsstart så kommer åtta robotgräsklippare från Husqvarna klippa fairway och semiruff på Piteå GKs 18-hålsbanal. Robotiseringen är en viktig del klubbens i miljöarbete, samt innebär också förbättrad bankvalitet och en bättre spelupplevelse. Piteå GK är en av landets nordligaste golfbanor, med kortare säsong än många andra svenska banor, men det var ett enkelt val att investera i robotar.

– Ett byte till robotar är mycket fördelaktig för oss som Norrlandsbana. Fairway och ruff under blöta höstar och vårar mår betydligt bättre när de sköts av lätta och smidiga robotgräsklippare. Dessutom kommer vi få mycket bättre grönytor under vår förhållandevis korta säsong, eftersom robotarna klipper sju dagar i veckan, ger mindre grässpill och tar sig fram lättare överallt, säger Ulf Åberg, klubbchef på Piteå GK.

Tidigare säsonger har fairway klippts ett visst antal gånger i veckan vilket medfört skillnader i bankvalitet beroende på vilken dag och tid man slagit ut på banan. De nya robotgräsklipparna kommer i stället att jobba dygnet runt och se till att fairways och semiruff alltid är perfekt och jämnt klippt. Tack vare robotiseringen kommer också befintlig personalstyrka få mer tid till att jobba med andra detaljer och vidare utveckling av banan.

– Robotiseringen gör vi tillsammans med Husqvarna och Traktorcity i Piteå, och är en viktig del i vårt arbete med att vara en modern anläggning i toppklass med tydligt hållbarhetsarbete. Vi är mycket glada och stolta över att i år kunna erbjuda en bättre bana än någonsin, samtidigt som vi minskar vår miljöpåverkan, säger Ulf Åberg, klubbchef på Piteå GK.

Förutom minskad miljöpåverkan och bättre bankvalitet så betyder robotiseringen även betydligt mindre behov av service och underhåll, vilket tillsammans med minskade bränslekostnader innebär stora ekonomiska besparingar. Robotgräsklipparna innebär också att det behövs betydligt mindre förvaringsutrymmen än tidigare.

Just nu genomförs installation och andra förberedelser i samarbete med Traktorcity i Piteå, och lagom till säsongsstart i början av juni kommer de nya robotkollegorna vara installerade och redo att ta hand om fairways och semiruff på klubbens 18 hålsbana av de 27 hålen. Det planeras även för en robotisering av de återstående 9 hålen.

 

För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Grahn, Teknisk säljare Traktorcity: Tel: 070-664 22 29, e-post: fredrik.grahn@traktorcity.se
Ulf Åberg, Klubbchef Piteå Golfklubb: Tel: 070-329 27 00, e-post: ulf.aberg@piteagolf.se

 

Om Piteå Golfklubb

Piteå Golfklubb erbjuder Norrlands bästa golfupplevelse – en nära, naturskön och högklassig golfanläggning med kamratlig samvaro och spel i på alla nivåer, i harmoni med miljön. Vår 18-hålsbana håller högsta klass där första 9 hålen är av parkkaraktär med mindre träd och mycket vatten och bunkrar. De andra 9 hålen spelas med smalare och längre hål, fortfarande präglat av bunkrar och vattenhinder. I anslutning till golfklubben hittar du också vårt mycket populära golfhotell och restaurang.

 

Traktorcity Piteå är en etablerad aktör inom försäljning och service av maskiner. Vi är stolta över vår serviceavdelning som effektivt hanterar reparationer och underhåll för alla de varumärken vi säljer. Vårt sortiment inkluderar produkter från välkända märken som Rottne, Develon, Case Construction, New Holland Husqvarna, Arctic Cat och Husqvarna e-bikes.