Köpgiude_motorsåg_Husqvarna_Piteå_Traktorcity

Köpguide Motorsåg

Vilken motorsåg ska jag köpa?

Sedan 1959 har Husqvarna konstruerat motorsågar av hög kvalitet som uppfyller dina behov och tar hand om alla uppgifter. Här visar vi några faktorer som kan vara bra att tänka på när man ska köpa motorsåg. Hos oss på Traktorcity i Piteå kan du komma in och känna på Husqvarnas stora sortiment med motorsågar så hjälper vi dig vidare i valet av utrustning!

Moderna motorsågar är anpassade för att passa specifika arbetsförhållanden och användare. Innan du köper en motorsåg behöver du fundera över hur du ska använda den. Svaren hjälper dig att välja rätt storlek och rätt typ av motorsåg.

Husqvarna Skog och Trädgård Återförsäljare Piteå

 

Vilken motorsåg ska jag köpa?

Våra motorsågar kan användas för trädfällning, kvistning, kapning och vedsågning samt beskärning och sektionsfällning av stora träd. Vi samarbetar med professionella skogsarbetare som arbetar med våra motorsågar för kontinuerlig produktutveckling av hög kvalitet. Våra motorsågar är utrustade med funktioner som gör dem enkla att använda, pålitliga och robusta, samtidigt som de har den effekt som krävs för bästa tänkbara prestanda i alla lägen.

 

Vilken typ av användare är jag?

Hur stor erfarenhet har jag av att använda en motorsåg? Hur ofta kommer jag att använda motorsågen – varje dag, ca en gång i månaden eller några gånger om året? Professionell användning eller hemmabruk?

 

Vilken typ av kapning kommer jag att utföra?

Vilka uppgifter kommer jag att använda motorsågen till? Hur stora är de träd som jag oftast kommer att fälla? Är träet hårt eller mjukt? Behöver jag en liten eller stor såg? Under vilka årstider kommer jag att använda motorsågen?

 

Vilken storlek på motorsåg behöver jag?

En liten motorsåg är lättare att manövrera än en stor. Om motorsågen är för tung tröttas händer och armar, vilket i det långa loppet utgör en säkerhetsrisk.

 

Välja rätt storlek på motorsåg för att fälla stora träd och hårda träslag

Välj en större motorsåg med mer effekt om du vill fälla större träd, i synnerhet hårda träslag. Om modellen är för liten kommer motorsågen utsättas för stora påfrestningar och onödigt slitage.

Husqvarna_Skyddskläder_Sågskyddskläder_Traktorcity

 

Checklista inför köp av motorsåg:

 1. Balans
  Se till att motorsågen är välbalanserad och ligger fint i handen. Det ska vara enkelt att byta grepp utan att komma ur balans och det kommer göra stor skillnad när du använder den.
 2. Säkerhet
  Använd alltid rätt skyddsutrustning när du arbetar med motorsågen.
 3. Underhåll
  Se till att underhålla motorsågen så att den håller länge. Grundläggande underhåll kan du utföra själv. Men det är en bra idé att låta oss på Traktorcity kontrollera motorsågen regelbundet för optimal prestanda.

 

Olika motorsågstyper

Motorsågar kan delas in i följande grupper:

 1. Motorsågar för deltidsanvändning
  Robusta mångsidiga motorsågar som är enkla att använda och ger bra prestanda.
 2. Motorsågar för sporadisk användning
  utformad för sporadisk användning för husägare. Enkel att starta och använda med tillräcklig effekt. Se alla batteridrivna motorsågar.
 3. Motorsågar för professionell användning
  Professionella motorsågar är särskilt utformade för hög produktivitet i krävande arbetsmiljöer. Se alla professionella motorsågar. De ger stabil prestanda med hög skärkapacitet och manövrerbarhet. Dessutom har dessa motorsågar ofta professionella funktioner, t.ex. uppvärmda handtag, som gör långa arbetspass under tuffa förhållanden säkrare och bekvämare.
 4. Motorsågar för trädvård och beskärning
  Professionella motorsågar för trädvård och beskärning med bra prestanda och tillförlitlighet. Får endast användas om du har adekvat utbildning. Se alla professionella motorsågar.

 

Klicka här för att utforska Husqvarnas motorsågar
Hos oss på Traktorcity i Piteå kan du komma in och känna på Husqvarnas stora sortiment med motorsågar så hjälper vi dig vidare i valet av utrustning, välkommen in!

 

Traktorcity Piteå är en etablerad aktör inom försäljning och service av maskiner. Vi är stolta över vår serviceavdelning som effektivt hanterar reparationer och underhåll för alla de varumärken vi säljer. Vårt sortiment inkluderar produkter från välkända märken som Rottne, Develon, Case Construction, New Holland Husqvarna, Arctic Cat och Husqvarna e-bikes.